stappenteller dag 22

de was op de grond laten vallen

Het stond in de sterren, het kon niet uitblijven. Het clasht tussen Ewan en haar. Het clasht bigtime.

Het begint met een onschuldige opmerking, zoals alle oorlogen uitgevochten worden om niks. Het is vrijdagavond, ze zijn allebei heel erg moe en het incasseringsvermogen is laag.

Ewan zegt dat ze pijn aan haar rug heeft.

Waardoor dat komt, informeert Anna.

Dat komt omdat ik deze week zo hard heb moeten werken, antwoordt ze.

Baf, die zit, ze is zo moe vanwege haar. Ewan is geïrriteerd en kan haar niet verdragen. Wat ze ook doet, het is verkeerd. Pakt ze de zwiffer, moet het de dweil zijn, loopt ze vooruit moet het de andere kant op, poetst ze een wasbakje is de zeepdispenser dringender aan de beurt, wil ze de koffiekamer stofzuigen moet eerst de onderzoekskamer om de hoek gedaan.

Ze blijft haar pushen totdat ze ontploft. Het is vlak nadat ze een doekje op de grond heeft laten vallen – OMG! BACTERIËN VAN DE VIEZE VLOER OP HET DOEKJE!!! – en vlak nadat ze haar de les heeft gelezen hoe erg het haar tegenvalt dat Anna nu nog steeds niet weet hoe het moet.

Nog maar een uur, zegt Ewan in een poging nog iets van de stemming te redden.

Een man in een zwarte gewatteerde jas en een klein vies verbandje om zijn vinger dwaalt door de gang. De afdeling is gesloten, wat doet hij hier? Hij loopt naar Anna toe en spreekt haar aan. Ewan duikt weg een kamer in. De man begint een verward verhaal, dat hij een aantal vragen heeft over urologie en..

Anna zegt tegen hem: Jij bent hier verkeerd, je mag hier niet zijn, wil je alsjeblieft nu weggaan, weet je waar de uitgang is? Ik loop een stukje met hem mee naar het eind van de gang.

Zo, zegt ze tegen Ewan, die is weg, vreemd figuur niet? Zitten wij wat te ruziën, waren we bijna vermoord.

Ooooh, zegt Ewan, dat had ik niet gedurfd wat jij deed.

Jij bent een held jij, zegt Anna, maandag gaan we het anders doen, ieder zijn eigen gang en kamers om te poetsen.

Ja maar, dat mag niet van de supervisor, sputtert Ewan, maar ze kijkt opgelucht. En dan haal je ook je eigen doekjes en dweilen, commandeert ze als vanouds.

En dan haal ik mijn eigen doekjes en dweilen, antwoordt Anna.

 

anna

Comments are closed