stappenteller dag 23

de was ophalen

Er is iets met mensen in de schoonmaakbranche. Ze heeft het idee dat de meesten een vorm van smetvrees hebben – including her?

Hoe vroeg ze ook in de kelders van het ziekenhuis aankomt waar de schoonmaakploeg zich voor het werk verzameld, Ewan is er eerder. Begint ze vroeger, informeert Anna in het kantoortje. Ze krijgt een vaag gemompeld antwoord. Er zijn nog geheimen die ze nog niet ontdekt heeft kennelijk.

De reden waarom iedereen zo op tijd arriveert is voor de doekjes en de dweilen, vermoedt ze. De eerste ontmoeting tussen Ewan en haar is zo dramatisch vanwege ontbrekende doekjes. Elke schoonmaker vult voor aanvang in de wasruimte een plastic rolkarretje met schone was, doekjes, dweilen en sponsjes. Tijdelijke uitzendkrachten zoals zij, die toegewezen zijn aan de supervisie van een ervaren kracht hebben geen eigen doekjes.

Ewan wil haar doekjes niet met haar delen uit angst dat ze er niet genoeg heeft, dat ze ze op de grond laat vallen,  ze een vuile dweil in de schone afvalbak dumpt, de sponsjes per ongeluk dubbel gebruikt of omdat ze gewoon het liefst alleen werkt.

De doekjes en dweilen worden elke dag in grote wasmachines gewassen en gedroogd en het ruikt lekker fris in de kelder. Maar door die angst voor vuil(?) is er voor aanvang een run op de schone was die nog vochtig uit de drogers wordt geplukt want er is nooit genoeg is de vrees. Vandaar dat je maar beter op tijd kan komen.

Na de ruzie met Ewan haalt ze elke dag haar eigen doekjes in haar eigen rolkarretje, tien dweilen, tien doekjes en tien sponsjes, heeft ze haargeïnstrueerd. Helaas. Nu heeft ze wel een eigen karretje, maar geen eigen pasje, dus geen eigen sleutels, dus mag ze niet buiten het zicht van Ewan werken.

Uitzendkrachten krijgen geen eigen pasje. Ze wil een eigen pasje! In het kantoortje praat ze met de vrouwen die de baas zijn, het werk verdelen en op de afdeling komen controleren of je het goed doet en haar steeds terug sturen naar de verschrikkelijke Ewan. Ik wil mijn eigen pasje, zegt Anna.

De boodschap komt aan, ze willen haar wel houden, er wordt een pasje aangevraagd. Ze krijgt een eigen pasje.

Morgen heb ik een pasje, zegt ze tegen Ewan.

 

anna

Comments are closed