stappenteller dag 6

dag 6

In de sportschool maant haar coach – altijd bezorgd voor overtraining – haar om minder hard te trainen vanwege het fysiek zware baantje in de avonduren.
En inderdaad de balans na één week poetsen is erge spierpijn en nog ergere vermoeidheid.

In de stad zijn vanwege het carnaval grote gekleurde Kliko containers geplaatst in de kleuren rood, geel en groen. Zo zie je maar hoe snel je geest vervormd wordt, want Anna vraagt zich af waar de kleuren voor staan. In welke container moet wat? In de rode papier? In de gele plastic? Ze komt er niet uit.

Nee Anna, het gaat niet om afvalscheiding, rood, geel en groen zijn gewoon de kleuren van het carnaval.

Waarom ze de kleurtjes met een verschillende functie associeert is rechtstreeks terug te herleiden tot haar prille job. Op de kar – de toolbox van de cleaning-business – staan o.a. drie plastic bakjes/emmers in verschillende kleuren: een rode, een blauwe en een groene. In het rode bakje zit het sop om de wc’s te reinigen, het blauwe is voor de rest van het sanitair en het groene is voor het overige schoonmaakwerk. En om elke vergissing te voorkomen hebben de schoonmaak-doekjes corresponderende kleuren: rood, blauw en groen. Er zijn twee soorten schoonmaakmiddel, één voor de wc’s, één voor de rest. Helder.

Omdat ze snel klaar is met haar eigen etage – de wc’s hoeven niet gepoetst te worden vanwege de vakantie – mag ze als beloning meehelpen op een andere etage. Dat is op zich niet zo erg, ware het niet dat het meisje op haar afdeling de tafeltjes schoonmaakt met water uit het rode bakje met een groen doekje en het blauwe spul van de wc’s.

Of ze het werk al lang doet, probeert Anna een conversatie te beginnen.
Alleen als ik vrij krijg van school, zegt het meisje.
Wat studeer je dan, vraagt Anna.
Algemeen schoonheidsspecialiste, antwoordt het meisje.
Dat spul is voor de wc’s, zegt Anna, ik wil het liever niet aan mijn handen.
Het meisje haalt haar schouders op.
Anna laat haar verder haar gang gaan, het is zeven uur, ze mag naar huis.

Bij het weglopen ziet ze dat het meisje een ruime hoeveelheid geconcentreerd blauw wc-spul op de tafeltjes spuit en met een schuursponsje verder gaat met scrubben. Niet iedereen houdt van een helder kleursysteem.

anna

Comments are closed