stappenteller dag 10

dag 10

Patrick mag niet meer terug komen, zegt Angelique van het schoonmaakbedrijf. Angelique heeft de leiding over het groepje schoonmakers, ze houdt de uren bij, verdeelt het werk en beheert de sleutels.
Patrick is ontslagen, zegt Angelique.
Waarom, vraagt Anna.
Dat weet ik ook niet, zegt Angelique, dat vertellen ze me niet. En die andere die is niet komen opdagen.

Ze zijn met een klein groepje vandaag, want er is ook nog iemand ziek blijkt. De dochters van Angelique komen meehelpen. Twee jonge vrolijke meiden.
Vinden jullie het leuk, vraagt Anna. Ze vinden het leuk en leren van hun moeder de fijne kneepjes van het schoonmaakvak.

Over haar zijn er kennelijk geen klachten en ze mag blijven. Ze weet niet omdat het komt omdat ze snel kan poetsen of omdat Mia die haar kent uit de theaterwereld niet over haar durft te klagen omdat haar kantoortje nu extra schoon gestofzuigd wordt.

Angelique vraagt haar om langer te blijven zodat ze met het kleine team het werk alsnog afkrijgen. Na nog een unit toiletten schoonmaken en een stoffig trappenhuis zuigen, loopt ze met de dochters naar buiten naar de vuilcontainer om alle volle zakken weg te gooien. Het is een kar vol en nog een aantal losse zakken, een indrukwekkende hoeveelheid afval voor 1 dag.
Moeten we die er allemaal één voor één erin gooien, vragen de meisjes.
Yep, zegt Anna, fun toch?

Ze laat Angelique haar horloge zien. Kijk hoe laat het is, zegt ze.
Ja, ja, lacht ze, ik heb het gezien.

Vandaag heeft ze dubbele dienst, ’ochtends op een nieuwe locatie en ’s avonds op de school. Ze is benieuwd.

Maar niet sporten vandaag…beetje spierpijn…

anna

Comments are closed