stappenteller dag 11

In de winkel met de vele spiegels

6.13 uur, koffie, mail checken, vuilnis buiten zetten, afwasje doen, bevroren was die buiten hangt binnen halen en op verwarming leggen, even badderen en dan door de kou naar de sportschool, lekker vroeg, dan is er nog niemand. In het donker zijn de ramen van de sportschool net spiegels. Waar ze ook kijkt ze ziet de reflectie van haar zwetende lichaam.

Haar ochtendbaantje gisteren was niet in een magazijn van een winkel zoals het uitzendbureau gezegd had.
Magazijn, zegt de storemanager verbaasd als ze zich aan de deur van de winkel meldt. Niks magazijn, de winkel poetsen is haar taak. De winkel? De winkel in één van de dure straten van Maastricht. Een winkel met heel veel glas en ze moet poetsen terwijl de klanten tussen de rekken hun lente-garderobe uitzoeken.

Nu is ze niet alleen herkend maar wordt ze als poetsvrouw ook nog eens in de vitrine gezet. Wie zal ik vandaag eens tegenkomen met een Swiffer in de hand en riekend naar schoonmaakmiddel? En dat in een luxe kledingwinkel. Zouden de klanten het merken dat ze Sissy-Boy kleren draag in een Mexx Store?

De filiaalmanager wijst haar de kleine ruimte waar de poetsspullen staan en de wc’s van het personeel zijn. Via een smal gangetje kom je weer in de winkel. Probleem 1: de poetskar past niet door smalle gangetje. Probleem 2: er is niemand van het poetsbedrijf om instructies te geven. Er hangt alleen een A-viertje aan de muur met de gevraagde werkzaamheden.
Je weet wel wat je moet doen neem ik aan, zegt de verkoopster, begin maar met de spiegels.

Het is goed dat ze zoveel ervaring heeft in de theaterwereld. Vandaag is haar rol poetsvrouw. Ze vult een emmertje koud water, neemt haar attributen, loopt de winkel in en speelt poetsvrouw.

Begin maar met de spiegels. Het is een grote winkel met ongelooflijk veel spiegels. De meisjes-mevrouwen-verkoopsters lachen als ze haar zoekend door de winkel zien lopen naar het volgende exemplaar.

Ze heeft een betere outfit nodig voor dit soort klusjes besluit ze na twee uur naar zichzelf kijken. Geen Mexx. Poetsvrouwen krijgen geen korting. Iets stoers.

Op haar avondbaantje is de projectleidster aanwezig. Dat ze een schort moet dragen van hun bedrijf, zegt ze, dat gaat ze voor haar regelen.
Dat is goed, zegt Anna, maar het is niet de stoere uitstraling die ze voor ogen had.

Vanmiddag op sollicitatie voor een baantje in de thuiszorg. Ze heeft het maar druk. Eerst sporten en zichzelf bekijken in het glas van de ramen. Stappenteller gaat mee…

anna

Comments are closed