voor bij de koffie

Cherroll kende van iedereen de namen, kletste met iedereen en wist op welke afdeling er iemand jarig was en of er nog vlaai over was. Nu is het taak aan Anna om Caroline wegwijs te maken en vlaai te bemachtigen.

Op etage 6 is er vaak vergadering met catering en staan in het keukentje de left-overs van lekkere hapjes die de catering ’s avonds weer komt ophalen en moet weggooien omdat het eten langer dan twee uur buiten de koeling gestaan heeft.

Het is vrijdagavond. Anna poetst de pantry van etage zes. Er staat een tray met geurende belegde broodjes en een schaaltje mini-muffins op het aanrecht. Ze dekt de broodjes af met aluminiumfolie en hoopt dat iemand ze nog opeet voordat ze prullenbak ingaan.

De leuke secretaresse gaat naar huis en ziet de afgedekte broodjes. Drinken jullie nog koffie vanavond, vraagt ze.
Anna is even stil. Koffie drinken? Niks zeggen. Denk aan de heerlijke broodjes.

Neem maar mee, als je wilt, zegt de secretaresse, anders worden ze weggegooid, de catering moet ze weggooien, dat zijn de regels.
Ik heb broodjes, zegt Anna tegen Caroline als ze na het werk de schoonmaak-kar het werkhok inschuiven.

Ik heb broodjes voor bij de koffie, zegt Anna.
Haha, voor bij de koffie, zegt Caroline, denken ze dat we pauzes hebben of wat?
Wel broodjes gescoord, zegt Anna.
Heerlijk, zegt Caroline, ik heb honger.

anna

Comments are closed