stappenteller dag 24

Free at last

Ik krijg een pasje, zegt ze tegen Ewan, maar vandaag moeten we nog samenwerken.

Ewan kijkt niet blij en stuurt haar naar haar toekomstige eigen afdeling met haar eigen kar en eigen schoonmaakdoekjes. Nu het niet meer willen samenwerken wederzijds is, weigert ze ook maar één pas extra voor haar te lopen.

Ze krijgen controle en de voorwerkster stuurt haar terug naar Ewan. Je mag nog niet alleen werken, zegt ze. Het is een kat en muis spel. Nog één dag, zegt Anna tegen zichzelf, nog één dag.

In de kelder in het kantoortje zitten de bazin en de voorwerksters. Zodra iedereen aan het werk is lopen ze door de gangen van het ziekenhuis om waar nodig het werk verder te verdelen en controles uit te oefenen. Die avond krijgt ze controle van ze allebei omdat ze zonder pasje een afdeling aan het poetsen ben.

Of het wel bevalt, vraag de bazin nadat Anna eerst bij haar ondergeschikte haar hart heeft gelucht over de moeizame samenwerking met Ewan. We willen graag dat je blijft, zegt de vrouw met een glimlach. Ze heeft de haren klassiek gekapt, draagt een zware laag make-up – foundation, concealer én poeder – die eerder geschikt lijkt voor een tv-optreden of toneelrol onder de felle theater-lampen die de huid bleek maken, dan voor het genadeloze tl-licht in het ziekenhuis waar geen verhullende schmink tegenop gewassen is.

Ze glimlacht naar Anna. Je weet niet wat we allemaal gestuurd krijgen van het uitzendbureau, zegt ze. Ik maak mijn selectie.

Ah, zo werkt het, zegt Anna.

Het ligt toch gevoelig. Je komt op de kantoren, er liggen laptops, er wordt gestolen…

Daar heb ik geen tijd voor, zegt Anna, papieren lezen die er op de bureau’s liggen.

Ja, ja, het is hard werken, lacht de bazin weer met een rode lipstick-lach.

Een pasje, vraagt Anna, alsjeblieft, een pasje.

Nadat ze beloofd heeft een verklaring van goed gedag bij de gemeente aan te vragen en te overleggen, krijgt ze een pasje. Free at last. Ze haalt de sleutel op bij de bewaking. Hij is ook blij voor haar.

Op de afdeling komt Angelique naar haar toe.

Ik zoek Ewan, zegt ze.

Heb je de sleutel nodig, vraagt Anna.

Ja, zegt ze.

Ze laat haar  verse pasje zien en geef haar de sleutel.

Ik heb een pasje, zegt Anna.

Goh, zegt Angelique, dan hoef je niet meer naar Ewan te luisteren.

 

anna

Comments are closed